BURSA / YILDIRIM - Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu

Ritmi Yakala E twinning Projesi

Okulumuz Anasınıfı E şubesi öğretmeni Fehime DEMİRCİ'nin minik öğrencielriyle beraber  yaklaşık 3 ay süreyle yürüttüğü "Miniklerle Bilim" , "Ritmi Yakala", "Duyusal Atölyelerim" e twinning projeleri tamamlanmıştır.

Ritmi Yakala etwinning Projesinde;

Çocukların okul öncesi dönemden itibaren müzik ve ritim ile tanışmaları; duygularını ifade edebilmeleri, karşı tarafı anlayabilme, iletişim kurabilme, aldığı rolü üstlenebilme gibi becerileri kazandırabilmek amacıyla  toplam 2 ay dört farklı tema(doğal materyallerle ritim, artık materyallerden ritim aletleri ile ritim, bedenden ritme, sınıftaki ritim aletleri ve malzemlerle ritim) ile  çocuklarla ritim çalışmalarına yer verilmiştir.

Miniklerle Bilim etwinning Projesinde;

Çocuklar dünyaya geldiği andan itibaren fen ile sürekli iç içedir ve bu dönemde yakın çevrelerine karşı duyarlı, hareketli, meraklı ve araştırıcı bir kişilik özelliği sergilerler gelişimlerini destekleyebilmek, meraklarını giderebilmek ve öğrenmelerine fırsatlar yaratmak için okulöncesi eğitim kurumlarında uygun ortamlar hazırlamak önemlidir ilkesinden yola çıkarak  fen ve doğa etkinlikleridört tema altında bilimsel ve sistematik bir şekilde 2 ay boyunca çeşitli deneylerle yürütülmüştür.

Duyusal Atölyelerim e twinning Projesinde (My Sensory Workshop)

Erken çocukluk döneminde çocuklar için planlanan etkinliklerde; içinde bulundukları gelişimsel dönem itibariyle de somut ,birden fazla duyuya hitap eden ve yaparak yaşayarak merak duygusu içinde keşfetmeye yönelik teşvik edildikleri öğrenme yaşantıları gerçekleştirmek önemlidir ilkesinden yola çıkarak projemizde  günlük eğitim akışlarında  yer alan müzik,sanat, fen,okuma yazmaya hazırlık.matematik gibi çeşitli etkinlikleri duyusal etkinlikler olarak  gerçekleşirilmiştir.

Bu projelerdeki performansı ve özverisinden dolayı öğretmenimiz Fehime DEMİRCİ'yi tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyoruz.

Yayın: 19.01.2022 - Güncelleme: 19.01.2022 15:40 - Görüntülenme: 440