T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu

NASA TARAFINDAN DÜZENLENEN ULUSLARARASI PROJE YARIŞMASINDA AKINCITÜRK DAMGASI

Nasa tarafından bu yıl 10.'su  düzenlenen "SPACE APPS CHALLENGE" adlı  uluslararası etkinlikte okulumuz "TURKISH STARS" (TÜRK YILDIZLARI)  adlı projeyle katılım sağladı.

 

Dünya'nın en büyük küresel hackathonu olan bu etkinlik  2 – 3 Ekim 2021 tarihlerinde tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Onlarca ülkeden binlerce insanın bir araya gelerek ve Nasa'nın açık kaynaklı verilerini kullanarak 48 saat boyunca 9 farklı kategoride 28 görevden birisini seçip bir proje üretmek üzere yarıştıkları bu platformda biz de okul olarak yerimizi aldık.

Dünyadaki ve uzaydaki en acil sorunlara çözüm bulmak için iş birliği yaptığımız projemiz  "Seeingtheunseeable – Viewing Bugs From Space"ti (görülmeyeni görmek, böcekleri uzaydan izlemek).

Danışmanlıklarını sınıf  Öğretmenimiz  Nesrin VATANSEVER ve İngilizce Öğretmeni Seda DOĞAN'ın yapmış olduğu  "TURKISH STARS" (Türk Yıldızları) adını verdiğimiz takımımız şu öğrencilerimizden oluşmuştıur: 3/A sınıfımızdan Atakan BİÇAK, 3/D sınıfımızdan  Osman Mete SESİBÜYÜK, 3/G sınıfımızdan Muhammed Emir KIRTORUN ve  3/E sınıfımızdan  Muhammed Yavuz Selim YÜCE.

Takımımıza başarılı çalışmalarının karşılığı olarak NASA'dan gönderilen GALACTİC PROBLEM - SOLVER sertifikalarının takdimi okul müdürümüz Şemsi ŞAHSİ tarafından yapıldı.

Biz de kendilerini fark yaratan bu gurur verici  başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 12.10.2021 15:58 - Görüntülenme: 789
  Beğen | 13  kişi beğendi