T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu

MATEMATİK HER YERDE PROJESİ

MATEMATİK HER YERDE" PROJESİ 30 NİSAN 2022 TARİHİ İLE SONA ERDİ 

Projemizde öğrencilerin matematiğin hayatın her yerinde olduğunu, günlük yaşam içinde karşılaşılan problemlerin çözümünde onlara yardımcı olacağını anlamaları amacı ile eğlenceli aktivitelerle oyunlarla 3. Sınıf matematik müfredatımıza paralel şekilde matematik kazanımlarını işlemeyi hedefleyerek çalışmalarımıza başladık. On öğretmen ve birbirinden güzel öğrencileri ile eylül ayında başladığımız projemiz sekiz aylık çalışmalarımızdan sonra nisan ayı itibari ile sona erdi. Derslerimizi web 2 araçları ile zenginleştirip, öğrencilerimizle sunumlar ve oyunlar hazırladık. Materyaller tasarlayarak yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp aynı zamanda materyallerimizi atık malzemelerle oluşturup geri dönüşüm bilincini de kazandırmaya çalıştık. Öğrenciler yaptıkları aktiviteler ile birçok alanda matematiği kullandıklarını fark ettiler. "Burada da mı matematik !" diyerek şaşkınlıklarını belirtmeleri bizim ne kadar doğru bir proje yaptığımızı bir kez daha ortaya koyuyordu. 

          Bu proje çalışmaları ile öğrencilerimiz matematiğin bulunduğu alanları keşfederken teknolojik aletleri güvenli kullanmayı, yaratıcı düşünmeyi, iletişim kurallarını, sorgulamayı, rekabet duygusunu, akıl yürütmeyi, problem çözmeyi, iş birliğini, fikir üretmeyi, sorunlara çözüm bulmayı da fark etmeden öğrenmiş oldular.

          Tüm bu çalışmaları yaparken bizden desteğini esirgemeyen okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, il ve ilçe ar-ge birimi çalışanlarına, değerli öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize çok teşekkür ederiz.

Matematik Her Yerde Proje Kurucusu

Nesrin VATANSEVER

Sınıf Öğretmeni

 

PROJE SONU AKROSTİŞ ŞİİR ÇALIŞMAMIZ: https://youtu.be/RqhV-BZ31mA

PROJE HİKAYEMİZ : https://www.storyjumper.com/book/read/130125832/AL-LE-MATEMATK-HER-YERDE

PROJE e-DERGİMİZ : https://online.fliphtml5.com/qmyjj/hcgm/#p=1

PROJE SERGİMİZ:  https://www.emaze.com/@ALRCTLRRR/3a-etwinning

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2022 - Güncelleme: 23.01.2023 15:59 - Görüntülenme: 1096
  Beğen | 4  kişi beğendi